Надоградња производње и економско преструктурирање са кинеским премијером Ли Кекиангом

- Sep 25, 2017 -

25. августа, кинески премијер Ли Кекианг предсједавао је владином састанку о производњи надоградњи и економском реструктурирању у Пекингу. На састанку су присуствовали потпредседник владе Ма Каи, државни саветник, генерални секретар државног вијећа Јанг Јинг, државни вијећник Ванг Ионг, владини званичници из надлежних министарстава и комисије и руководиоци из више од 60 водећих кинеских произвођача.

Manufacturing Upgrades and Economic Restructuring with Chinese Premier Li Keqiang.jpg

Премиер Ли је пратио пет предлога како да трансформишу и унапреде кинеску производњу. Ови предлози укључују побољшање међународне конкурентности предузећа; подршка техничким иновацијама и интелигентној производњи; побољшање управљања од индустријских удружења и усмјеравање редоследа индустријских такмичења; изградња одрживе радне снаге за производњу, укључујући менаџере компанија са глобалним увидима, тимовима и истраживачима из свјетске класе; и умерено смањење производних трошкова, као што су порези, логистика и трошкови финасирања итд.


Manufacturing Upgrades and Economic Restructuring with Chinese Premier Li Keqiang1.jpg


"Производња је основа економског развоја", рекао је Ли. "Кинеска економска трансформација и нова индустријализација се ослањају на снажан производни сектор".

"Али кинески произвођачи у цјелини још увијек на средњем и слабом крају међународне подјеле рада, они су велики, али нису увек јаки", рекао је Ли.

Земља би требало да брзо помери стратегију "Маде ин Цхина 2025" како би производњу довела до новог нивоа, са мјерама за елиминацију застарјелих капацитета и техника и заоштравање помака економских мотора, рекао је Ли.

Премијер је позвао домаће компаније да побољшају разноврсност, квалитет и вредност бренда својих производа, и снажно поштују међународне стандарде. Ослобађање глобалне конкуренције "ће убрзати иновације и напредак у основној технологији", рекао је Ли.

Произвођачи би требало да подстичу нове предности високог квалитета и применљивости својих производа и одустају од ослањања на јефтине трошкове, што ће помоћи да се више домаћих брендова постане познато широм света, каже Ли.

Истичући иновације у системима управљања, Ли је од компанија затражио да користе Интернет и велике технологије преноса података за реорганизацију својих истраживања и развојних, производних и пословних модела.

"Треба прилагодити прилагођену производњу како би задовољили разноврсну тражњу на тржишту", рекао је Ли.