Кси Јинпинг отвара Кинески 19. Конгрес Националног конгреса и "нова ера"

- Oct 17, 2017 -

Xi Jinping opens China's 19th CPC National Congress and 'new era'.jpg


Кинески председник Кси Јинпинг отворио је у среду 19. Национални конгрес Комунистичке партије Кине (ЦПЦ), рекавши да је социјализам са кинеским карактеристикама сада ушао у "нову ере".

У извештају о отварању на кинеском највећем политичком догађају, Кси је изјавио да се појављују нови изазови и захтјеви како за ЗКП тако и за државу.

Кси је изјавио да се примарна контрадикција кинеског друштва развијала између "неуједначеног и неадекватног развоја и све већих потреба за бољим животом људи", извјештава Ксинхуа.

Смена значи да су људи видјели све веће потребе не само у "материјалним и културним" подручјима као што су описани у претходној принципној контрадикцији, већ захтевају више за "демократију, владавину права, правичност и правду, сигурност и боље окружење".


Xi Jinping opens China's 19th CPC National Congress and 'new era1'.jpg

Кси, говорећи у главној дворани Велике сала народа, позвао је све земље да заједно раде на чистом и лијепом свијету и рјешавају климатске промјене кроз сарадњу.

"Ниједна земља не може сама да се бави многим изазовима човјечанства, ниједна земља не може себи приуштити да се повуче у самоизолацију", рекао је Кси.

Предсједник Кси је израдио двостепени план за Кину, наводећи да ће ЗКП водити земљу да у основи реализује социјалистичку модернизацију до 2035. године и да се до средине КСКСИ века развије у "велику модерну социјалистичку земљу".


Он је такође обећао да ће осигурати "велику побједу" у борби против корупције ЦПЦ-а, коју је назвао "највећом претњом" којој се странка суочава ".


Xi Jinping opens China's 19th CPC National Congress and 'new era'2.jpg

На међународној сцени, Кси је рекао да Кина неће наставити са развојем на рачун других, а развој Кине не представља пријетњу ни за једну другу земљу.

Кина неће затворити своја врата свету, већ ће она постати све отворена, рекла је Кси.

Више од 2.300 делегата присуствује Националном конгресу ЦПЦ-а 2017. године, који је најзначајнији политички састанак у земљи и одржава се сваких пет година. Током овогодишњег скупа очекује се ново руководство и биће измијењен Устав Партије, према дневни лист објављен у уторак.